Maroc…

Tajine sau tagine este un tip de mâncare regăsit în bucătăriile din Maroc, care este numit aşa după oala specială în care este gătit. Tradiţional, tajine este confecţionată în întregime din argilă arsă, care este uneori pictată şi lustruită.

tajine1

Se compune din două părţi: o unitate de bază (plată şi circulară) şi o cupolă în formă de con având scop de acoperire. O astfel de formă are rolul de a păstra aburii la nivelul inferior, contribuind astfel la procesul de gătit. De asemenea, forma şi compoziţia specială a vasului permite bucătarului să inspecteze facil principalele ingrediente din vas.

În Maroc, Tajine combină adesea carnea de miel sau de pui cu un amestec de ingrediente sau condimente: măsline, gutui, mere, pere, caise, stafide, prune uscate, nuci, lămâi proaspete sau conservate, miere precum şi scorţişoară, şofran, ghimbir, chimion, boia de ardei, piper etc. Mix-ul ţine de cerinţele şi inspiraţia bucătărului.

tajine

Fusion cuisine? Răspunsul este nu. Conceptul este prea simandicos pentru o mâncare care te face să îţi lingi degetele de plăcere. Şi care, uneori, reprezintă hrana de zi cu zi a unei familii. Iar carnea adaugată ţine de cele mai multe ori de apartenenţa la o clasă socială. Spre exemplu, poţi mânca tajine din piept de pui, gât, mâruntaie sau picioare. Mai mult, carnea poate fi şi de capră. De regulă, totul e mai simplu. Şi bun. Iată un secret!…

Spre exemplificare:

Surse: Wikipedia, Youtube and friends

Etichete:

Un răspuns to “Maroc…”

  1. Wikipedia » Maroc… Says:

    […] About food & Bizarre wrote an interesting post today on Maroc…Here’s a quick excerptSpre exemplificare: Surse: Wikipedia, Youtube and friends… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: