Liban…

Tabbouleh (de asemenea, tabouleh sau tabouli) este un preparat specific arab din zona Levantului, adesea folosit în combinaţie cu alte feluri de mâncare. Libanul este ţara care îşi asumă cel mai pregnant paternitatea asupra acestui produs. În bucătăria românescă se poate include la categoria salate.

tabbouleh21

Ingrediente : grâu, ceapă, roşii, pătrunjel tocat fin, mentă proaspată şi alte plante aromatice, suc de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper.

tabbouleh11

În Levant, tabbouleh este în mod tradiţional mâncat cu o frunză de salată verde.
Tabbouleh este popular şi în Brazilia şi Republica Dominicană (unde este cunoscut ca tipili), din cauza unor imigranţi din Orientul Mijlociu, care au adus cu ei şi bucătăria de acasă.
Cea mai mare porţie de tabbouleh a fost făcută pe 9 iunie 2006 la Ramallah, în West Bank. Aceasta cântărea 1514 kg şi a obţinut recunoaşterea Guinness World Record. Recordul precedent fusese stabilit pe 24 februarie 2001 în Qornet Shahwan, Liban.

Surse: Wikipedia, Youtube and friends

Prepararea tradiţională:

Anunțuri

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: