Spania…

 

Tradiţiile culinare se bazează pe o mare varietate de legume şi fructe produse local, la fel ca şi carnea folosită. Jamón Serrano, un produs din carne conservată, precum şi chorizo, un salam uscat, sunt foarte populare. Fructele de mare şi peştele sunt regăsite în alimentaţia populaţiei din zonele de coastă. Uleiul de măsline şi usturoiul sunt ingrediente comune în bucătăria spaniolă. Vinurile sunt la ele acasă în Spania. Tot de aici provine şi celebrul produs Sangria. Acesta combină vinul, diferite bucăţi de fructe (lămâi, portocale etc.) şi apă.

Fiecare regiune are propriile sale specialităţi. Gazpacho, o supă de roşii rece, provine din Andaluzia, o regiune situată în sudul Spaniei. Tradiţional, se folosea un castron numit dornillo, pentru amestecarea manuală a ingredientelor, dar în bucatăria modernă se utilizeazăblender-ul.

 

Ingrediente: o ceapa mică dulce, un ardei mare roşu, un ardei capia verde, 3 roşii, un castravete, 2-3 căţei usturoi, 3-4 felii pâine, oţet de vin alb, sare, ulei.

FOOD COOLFOOD 2 CH

Preparare:
Toate legumele se curăţă şi se taie bucăţi (nu contează mărimea). Pâinea se pune în puţină apă rece, să se înmoaie uşor. Se amestecă toate ingredientele în mixer, până capătă consistenţa unei paste. Se potriveşte de ulei, sare şi oţet după gust. Se adauga apoi în compozitie apă rece, treptat, până la obţinerea consistenţei dorite. Produsul astfel obţinut se trece prin sită pentru eliminarea bucăţilor mai mari. Se serveşte după o refrigerare prelabilă de câteva ore. Puteţi elimina acest răstimp, adugând compoziţei câteva bucăţi de gheaţă. În momentul servirii puteţi adăuga deasupra legume (roşii, castraveţi) mărunt tocate, crutoane şi bucăţi de ouă fierte. Poftă bună!


Surse: Wikipedia, Youtube, reţete-culinare.freshinfo.ro, Food by Country and friends

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: