Franţa…

Sandviş (din engleză Sandwich), mod de preparare a mâncării iniţial constând într-o felie de carne şi una de brânză puse între două felii de pâine. Ulterior, odată cu răspândirea acestuia, se diversifică produsele alimentare ce intră în compoziţia sandvişului, precum şi prezentarea acestuia. În prezent, aproape fiecare ţară are o varietate locală, cu propria sa istorie.

sandwich1

Probabil acest tip de aperitiv a fost preparat din cele mai vechi timpuri, însă cel ce dă numele şi îl popularizează este John Montagu, al IV-lea conte de Sandwich în secolul al XVIII-lea care, pasionat de jocul de cărţi, consuma acest aperitiv în timp ce juca la masă. Faptul că se prepara uşor, precum şi faptul că putea fi uşor tranportat şi consumat în situaţii atipice pentru servirea mesei ia adus popularitate atât în ţara lui de origine cât şi oriunde în lume.

În România a pătruns sub denumirea englezească în secolul al XX-lea, ulterior, sub aspectul dezvoltării vieţii urbane, s-a impus printre produsele denumite generic minuturi, sau, cum sunt cunoscute mai nou, prin invazia masivă a termenilor anglo-saxoni din ultimii 15 ani, fast food.

„Sandwich a la France”
Ingrediente:

  • o baghetă mică, proaspăt scoasă din cuptor, dacă e posibil;
  • brânză, poate fi de consistenţă moale(Brie) sau tare(Gouda);
  • jambon;
  • roşii;
  • salată verde;
  • maioneză sau muştar;
  • castraveciori conservaţi în oţet.

Procedură :

Tăiaţi bagheta longitudinal în două parţi egale.

Ungeţi una dintre acestea (baza sandwich) cu – tradiţional – maioneză.

Aşezaţi feliile de brânză, jambon şi deasupra castraveciori tăiaţi în jumătăţi.

Încheiaţi cu felii de roşii şi o frunză de salată verde.

Bon appétit!

Mulţumiri: Wikipedia, Food by Country and friends.

Scuze: Tuturor francofililor. Data viitoare,  coq au vin!

Anunțuri

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: