România…

ciorba-de-perisoare1

Ciorba reprezintă în bucătăria tradiţională românească unul dintre felurile principale de mâncare care se serveşte la începutul mesei, după aperitiv. Ea este obţinută prin fierberea bucăţilor de carne, tăiate la dimensiuni mici, cu diferite legume, aromarea lor cu verdeţuri şi după gust, dregerea cu diverse preparate: ou, smântână, iaurt, răntaşuri obţinute prin rumenirea făinii din diverse cereale şi după preferinţă acrirea cu oţet alimentar, borş, suc de lămâie sau sare de lămâie. Pentru ciorbele de post se fierb legumele fără carne, se acresc şi se pot drege cu smântână vegetală.

Ciorbă de perişoare

Ingrediente:
2 l de apă, 1 l de borş.

Zarzavat de supă (un morcov, un pătrunjel şi o ceapă), verdeaţă, 3 roşii.  Sare, un gălbenuş, două linguri de smântână. Perişoare: 500 de g carne cu os, o felie de pâine, două linguride orez, o ceapă, un ou, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apa, un morcov, un pătrunjel şi o ceapă, toate tăiate mărunt şi osul care rămâne de la carne. Se fierb bine. Se toarnă borşul fiert separat şi strecurat. Se adaugă verdeaţa tăiată fin, roşiile cărora li s-au scos seminţele şi sare. Se lasă în câteva clocote. Se face o tocătură de carne, cu miezul de la o felie de pâine muiat şi stros bine. Se adaugă orezul, ceapă tocată fin, un ou, sare, piper. Se fac perişoare mici cu mâna udă şi se pun la fiert în ciorbă. Înainte de a se servi, se scoate osul din ciorbă şi se drege cu un gălbenuş bătut cu smântână.

Ciorbă = fel de mâncare care constă dintr-o zeamă (acrită) preparată cu legume, adesea şi cu carne…( sursă: DEX)

ciorba-de-perisoare21

ciorba-de-perisoare13

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: