Filipine…

Un balut este un ou fertilizat de gâscă cu un embrion aproape dezvoltat în interior, care este fiert şi consumat în coajă. Este considerat o delicatesă în Asia, în special în Filipine (mâncare naţională), China şi Vietnam. Este considerat a fi un afrodiziac şi este considerată o mâncare cu un conţinut ridicat de proteine, fiind vândut la colţ de stradă noaptea..

Balut este de obicei consumat cu puţină sare, cu toate că unii consumatori de balut preferă să asezoneze cu chili sau oţet. Ouăle sunt apreciate pentru gustul şi textura lor: lichidul care înconjoară embrionul este sorbit din ou înainte de a fi înlăturată coaja, iar gălbenuşul şi aproape-puiul de gâscă sunt consumate ca atare. În Filipine, Balut a intrat recent în rândul mâncărurilor alese, fiind servit în restaurante sub diverse forme.

Balutul nu este originar din Filipine. O mâncare asemănătoare este cunoscută în China ca maodan (“ou păros”), şi se spune că ideea consumului de ouă fertilizate a fost adusă de comercianţii chinezi în Filipine. Ouăle fertilizate sunt ţinute la cald în soare şi depozitate în coşuri pentru a reţine căldura. După nouă zile, ouăle sunt ţinute la lumină pentru a vedea zigotul din interior. După încă aproximativ opt zile, balutul este gata de preparare, vânzare şi consum. Vânzătorii vând balut din găleţi cu nisip, folosite pentru a reţine căldura. Procesul de gătire este identic cu fierberea în Europa de Vest.

Ouăle de gâscă care nu sunt încă dezvoltate dupa nouă până la doisprezece zile sunt vândute ca penoy, care arată, miros şi au un gust similar cu cel al ouălor fierte. În bucătăria filipineză, acestea sunt uneori bătute şi prăjite, asemănător cu omleta şi sunt servite cu oţet.

Vârsta oului înainte de a fi gătit este determinată de preferinţele locale. În Filipine, balutul perfect are 17 zile. Puiul din interior nu este suficient de dezvoltat pentru a-şi arăta ciocul, penele sau ghiarele iar oasele sunt subdezvoltate. Vietnamezii în schimb preferă balutul între 19 şi 21 de zile, când puiul este suficient de adult pentru a fi recunoscut ca un pui de gâscă, având oase care vor fi ferme, dar moi după gătire.

Aproape surse: Wikipedia, Google, Youtube and friends…

Remember, aici!

Anunțuri

Etichete:

17 răspunsuri to “Filipine…”

  1. Cristi Says:

    Salut, te-ar interesa un schimb de link ?

    blogul meu http://retetalareteta.blogspot.com
    titlu : Reteta la reteta

    Dacă eşti de acord, trimite-mi un mesaj cu titlu şi şi adresa, toate cele bune.

  2. costel Says:

    daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.filmeonlinegratis.gougou.ro cu titlul „filme online gratis subtitrate” daca sunteti de acord astept mailul dvs cu numele siteului si titlul cu care doriti sa va adaug
    multumesc

  3. razvanserbu Says:

    N-as manca asa ceva, sa ma plateasca in aur. Oricum, baiatul mai are un pic si vomita.

  4. Onea Says:

    Faci un link exchange/schimb de banner cu blogul http://sanatatesiviata.blogspot.com ? Daca da lasa-mi un comment pe blog! Multumesc!!

  5. Filipine… - Ziarul toateBlogurile.ro Says:

    […] Filipine… Mon Jun 28, 2010 22:32 pm Un balut este un ou fertilizat de gâscă cu un embrion aproape dezvoltat în interior, care este fiert şi consumat în coajă. Este considerat o delicatesă în Asia, în special în Filipine (mâncare naţională), China şi Vietnam. Este considerat a fi un afrodiziac şi este considerată o mâncare cu un conţinut ridicat de proteine, fiind […] […]

  6. alina Says:

    Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.wallpapershome.ro si http://www.jocurinoipentrucopii.ro sectiunea „Parteneri”,eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului http://www.jocurinoipentrucopii.ro cu titlul „jocuri noi”

    P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

    alina2006sm@yahoo.com

  7. luchici Says:

    Buna ziua!
    Sant adiministratorul blogului http://luteam.wordpress.com/ si as dori sa facem blogrol in vedere cresteri tareficului pe saiturile noastre. Daca doriti va rog sa imi lasati un comment.

  8. Dispecerita Says:

    Mi-e foarte greu sa cred ca exista oameni care mananca asa ceva !!!

  9. Patruzeci de ani | Caius Says:

    […] https://bizzarefoods.wordpress.com/2010/06/28/filipine-2/ […]

  10. Raţa – VI | Ioan Usca Says:

    […] Ana Usca, Link-Ping, Deea, Geanina Lisandru, Ioan Sorin Usca, Dispecer Blogosferă, Rebusache, Onu, Bizzarefoods, Flavius Obeadă, Cati Lupaşcu, Carmen, Consiliul Naţional al Blogosferei, Daurel, Anavero, […]

  11. Omul care vroia să ştie despre semafor şi culorile sale… « Dispecer Blogosferă Says:

    […] Friends: Vania, Caius, ISU, Ana, LinkPing, Natasa, Cristian Lisandru, Alex Mazilu – Blog foto zilnic, Theodora, Lilick, Flavius Obeada, Codex Politicus, Alta Perspectiva, Atitudini- Un Blog cu atitudini, Rares, Supravietuitor, Teo Negura, CNB, AFB, […]

  12. Plecat prin vecini. Mă întorc repede. Sau nu… « Dispecer Blogosferă Says:

    […] About food – […]

  13. După-amiaza unei femei în România…(1) « Dispeceriţa Says:

    […] învăţat şi să trimit un link către prieteni: About food, Alex Mazilu, Ana Usca, Baiatul Ciudat, Caius, Consiliul, Cosmin Stefanescu, Cristian Dima, […]

  14. Despre viaţă… « Dispeceriţa Says:

    […] About Food; Achilianu; Ana Usca; Baiatul Ciudat; Caius; Consiliul; Cosmin Stefanescu; Cristian Dima; Cristian Lisandru; Dispecerul vieţii mele; Flavius Obeada; Gabriela Savitscky; Geanina Lisandru; Ioan Sorin Usca; Link Ping; Nataşa; Orfiv; Orry; Teo Negura; Vania […]

  15. La mulţi ani Maria ! « Dispeceriţa Says:

    […] About Food; Achilianu; Ana Usca; Baiatul Ciudat; Caius; Consiliul; Cristian Dima; Cristian Lisandru; Dispecerul vietii mele; Flavius Obeada; Gabriela Savitsky; Geanina Lisandru; Ioan Sorin Usca; LinkPing; Natasa; Orfiv; Orry; Teo Negura; Vania […]

  16. Emy Says:

    Salut, daca te intereseaza un link-exchange cu blogul http://www.baubau-exista.blogspot.com te rog sa ma anunti. Multumesc

    On toppic: Pfuuuuuuuuuuuu este foarte tare chestia asta:))))) si ma intriga…adica daca as avea ocazia as incerca si eu asa ceva:D….asta daca nu ma va alunga mirosul inainte sa il gust:D

  17. Iasi Says:

    Nu stiu daca as putea manca vreodata asa ceva. Mi s-a facut greata numai cand am vazut poza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: